Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Σολεδάδ

Η δίκη για το θάνατο του άντρα ενός ζευγαριού, για τον οποίο κύρια ύποπτη θεωρείται η σύζυγος είναι η πρώτη εικόνα που μας μεταφέρει η συγγραφέας. Ταυτόχρονα η εξέλιξη της δίκης και η ανάλυση των μέχρι τότε γεγονότων. Κάνει τον αναγνώστη να αναρωτιέται εάν αυτή η γυναίκα που τον αγαπούσε περισσότερο από την ίδια της τη ζωή, ήταν ικανή να τον σκοτώσει για τα δεινά που της προκάλεσε.
Ένα ευανάγνωστο και ευχάριστο μυθιστόρημα της Στεφανί Ζανικό. Άκρως αφηγηματικό που συνδυάζει άψογα την εξέλιξη της δίκης με τα γεγονότα. Το ενδιαφέρον εντείνεται στο τέλος που πραγματικά γυρίζεις τις σελίδες με μανία να διαπιστώσεις αν όντως τον σκότωσε η Σολεδάδ, διότι από την περιγραφή του ήθους της αφήνονται υπόνοιες ότι μπορεί κ να το έχει κάνει.
Η Σολεδάδ, ερωτεύεται σφόδρα τον Αντόνιο. Ο έρωτάς τους ήταν πολύ δυνατός και μη επιτρεπτός από την οικογένειά της. Αυτή όμως αψηφώντας τους πάντες εγκαταλείπει την πατρίδα της, το Μεξικό, και μεταναστεύει με τον Αντόνιο λαθραία στις ΗΠΑ, όπου και παντρεύεται.
Στη συνέχεια περιγράφεται ο αγώνας του ζευγαριού να προσαρμοστεί στις αντιξοότητες της ξενιτιάς. Οι δύσκολες συνθήκες ζωής και οι πολλές ώρες εργασίας ήταν λόγος για να αρχίσει να κλονίζεται η σχέση τους….
Ξαφνικά, ένα περίεργο βράδυ η Σολεδάδ κανόνισε να συναντηθεί με τον Αντόνιο για να μιλήσουν, έπειτα από επιθυμία του ίδιου. Υπήρχαν μάρτυρες που τους αντίκρισαν, όμως τα σημάδια τους χάθηκαν στο σκοτάδι. Κάπου εκεί ο αναγνώστης έρχεται αντιμέτωπος με το πτώμα του Αντόνιο. Τι απέγινε? Η αγωνία κορυφώνεται στις τελευταίες σελίδες.  Η Σολεδάδ ωστόσο δεν καταδικάστηκε λόγω έλλειψης στοιχείων. Η απάντηση κρύβεται στην αγάπη του νέου της αφεντικού … αυτός ήταν ο δολοφόνος ο οποίος ήξερε για αυτό το ραντεβού και τους παρακολούθησε. Προφανώς το μοιραίο έγινε από εκδίκηση για όσα της έκανε. Η Σολεδάδ δεν έμαθε ποτέ την αλήθεια, παρόλο που η κοινή γνώμη την θεωρούσε ένοχη. Λίγο αργότερα παντρεύτηκε το νέο της αφεντικό.


Ένα ακόμα βιβλίο που σας προτείνω να διαβάσετε και να σας συντροφεύει τα βράδια σας, είναι το ''ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΡΟΔΟΥ'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου