Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Φιλίες από κοντά ή από απόσταση;


Είναι δεδομένο πως η φιλία δεν είναι εύκολη ή απλή υπόθεση. Χρειάζεται μαεστρία και αληθινά συναισθήματα για να πετύχει η συνταγή.
Ένα λάθος υλικό να προσθέσεις το αποτέλεσμα αλλάζει. Κι αυτό είναι ο εγωισμός. Εύκολα τον εγωισμό μέσα στη φιλία τον παρομοιάζεις με το νερό και το λάδι. Το λάδι να πάρει τη θέση της φιλίας και το νερό του εγωισμού. Κάποιο σίγουρα θα υπερτερήσει το άλλο. Καλός και ο εγωισμός αλλά… στη φιλία δε χωράει.
Λένε «οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται» και δεν ισχύει μόνο αυτό. Έρχομαι να προσθέσω πως οι καλοί και αληθινοί φίλοι δοκιμάζονται και στην απόσταση. Δεν είναι αναγκαίο να έχεις τον άλλον κάθε μέρα μαζί και δίπλα για να είστε φίλοι.

Εάν η φιλία χτιστεί σε γερά θεμέλια πάνω στους θεσμούς της αγάπης, της εμπιστοσύνης, της κατανόησης, της εκτίμησης και του σεβασμού δύσκολα διαλύεται.

Η απόσταση που χωρίζει δύο φίλους, απλά τους κάνει να δένονται περισσότερο και να νοσταλγούν στιγμές και καταστάσεις που περάσανε μαζί.
Έτσι είναι… φίλοι δεν είμαστε μόνο από κοντά! Αλλά κάθε φορά που βρίσκονται μετά από καιρό, να είναι σαν να μην χωρίστηκαν ποτέ! Σαν να τα λέγανε και χθες το βράδυ στο καναπέ του σπιτιού, βλέποντας ταινία μαζί και κουτσομπολεύοντας.
Οι φιλίες δύσκολα χτίζονται, εύκολα διαλύονται. Το θέμα είναι πόσο καλά έχετε θεμελιώσει την φιλία μεταξύ σας. Πατάει σε στέρεες βάσεις; 
Ο αληθινός φίλος είναι ένα ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ ΔΩΡΟ, αρκεί να το εκτιμήσουμε και να καταλάβουμε την αξία του. Ο χρόνος είναι η καλύτερη απόδειξη και απάντηση για την αξία και την αντοχή της φιλίας. Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από τη συντροφιά ενός καλού φίλου.
Εξάλλου και η ΜΟΝΑΞΙΑ έτσι αντιμετωπίζεται… έχοντας δίπλα σου ένα φιλαράκι κολλητό!